08.02.2024 року здобувачі освіти групи №46 під супроводом класного керівника групи Бури Олександра Миколайовича та практичного психолога Чередніченко Катерини Володимирівни відвідали захід на тему «Кібербезпека» у молодіжному центрі «Квадрат», організатором якого є студентська рада Вінниччини.
Під час цієї зустрічі з інформаційною лекцією перед присутніми виступила експертка із Кіберполіції міста Вінниці Марина Затверднюк, яка розповіла зокрема про специфіку роботи Кіберполіції та хто найчастіше звертається до їх відділу. Також, розповіла на численних прикладах про різноманітні схеми кіберзлочинів та надала рекомендації як їм запобігти.
Наші здобувачі були у захваті від цієї лекції й після її виступу поцікавилися у пані Марини що треба вміти і знати, щоб працевлаштуватися до Кіберполіції.
Інспекторка розповіла, що працівники Кіберполіції діляться на дві категорії.
Перша, це ті, хто здобув вищу юридичну освіту, а друга категорія – це ті, хто має вищу технічну освіту та має досконалі навички по роботі із комп’ютерними та телефонними пристроями і різноманітними базами даних, тощо.
Загалом, здобувачам освіти сподобався захід, адже як і для їх майбутньої професії, так і в цілому для життя, це досить важлива та корисна інформація.