Захист проєкту "Читаємо українською"

22 лютого 2024 року в Освітньому Хабі Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища відбувся творчий та цікавий захід. Група №10, яка навчається за професією "Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення" захищала свій проєкт "Читаємо українською".

Тема читання завжди була, є і буде актуальною, адже, як сказав, французький філософ та енциклопедист Дені Дідро "Люди перестають мислити, коли перестають читати".
Особливо важливо сьогодні розвивати та пропагувати українську книгу. Із цією метою усі здобувачі освіти групи №10 активно долучились до читання саме українських книг. На заході кожен мав можливість презентувати книгу, якою захопився.
Крім того, що всі знайшли для себе цікавого автора та книгу, група разом із майстром виробничого навчання Марією Лукашенко та класним керівником Тетяною Коношевич, брали участь у різноманітних заходах, присвячених українській книзі. Це і проведені виховні години, і заходи, організовані талановитою володаркою слова Наталією Січкоріз у бібліотеці училища. Також здобувачі освіти здійснили моніторинг бібліотек міста Вінниця та відвідали декілька з них. Найбільш вразила усіх Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека імені Валентина Отамановського, де можна знайти книгу на будь-який смак.
На пам'ять про проєкт здобувачі освіти групи №10 підготували для усіх присутніх гостей на заході чудові сувеніри - власноруч виготовлені колоски в українському стилі технікою "Орігамі".
На разі робота над проєктом не завершується. Адже, як кажуть самі здобувачі освіти, вони молоді, творчі, талановиті, цілеспрямовані, перед ними відкриваються нові горизонти, долати які із книгою набагато легше!