Саме під таким гаслом 2 листопада 2023 року проводився географічний захід бібліотекою імені К.А.Тімірязєва, до якого долучився і наш навчальний заклад . Це учні групи №16 «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення. Фотограф (фотороботи)» та учні групи №45 «Оператор комп’ютерного набору . Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин» під керівництвом викладача географії Довгань І.І.
Захід присвячений підписанню Маастрихтського договору, який набув чинності 1 листопада 1993 року і підтверджував створення Європейського Союзу, що натепер об’єднує 27 держав-членів. Гасло Європейського союзу – «In varietate concordia», що означає «Єдність у багатоманітності». Такі різні країни Європи об’єдналися під одним прапором.
Учасники мали змогу розширити свої знання про країни Європейського Союзу, підкреслити приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів і безперечність її європейського вибору в майбутньому, про місце України в Європі та необхідність дотримання європейських норм співіснування і цінностей.