З 17 квітня по 21 квітня 2023 року у ДПТНЗ «ВМВПУ» проходив «Тиждень психології», який проводили практичний психолог Чередніченко Катерина Володимирівна та соціальний педагог Власюк Альона Ігорівна.

Перший день розпочався з проведення акції «Скринька передбачень». Протягом усього тижня вранці всі бажаючі мали змогу витягнути для себе різноманітні  передбачення мотиваційного характеру.

Також, в навчальному корпусі та гуртожитку були розміщені листівки з написом - «Візьми те, що тобі найбільше потрібно». Кожен здобувач освіти міг відірвати та взяти собі з листівки те, чого найбільше для себе хоче.

В рамках «Тижня психології» практичним психологом Катериною Чередніченко проводилась виховна година зі здобувачами освіти групи №3 на тему - «Психологія в житті людини. Хто такий психолог?». Де вона разом з учнями розвінчували міфи про професію психолога та ознайомлювалися з цікавими фактами про психологію. Зі здобувачами освіти групи №19 Катерина Володимирівна вела бесіду на тему -  «Субкультури та їх безпека», де були розглянуті плюси та мінуси приєднання до субкультур та наведені приклади об’єднань, які пропагують оптимістичні ідеї і проявляють толерантну поведінку в суспільстві.

Цікаво пройшла година спілкування з соціальним педагогом Альоною Власюк у групі №16 на тему: «Резильєнтність в умовах війни». Здобувачі освіти отримали корисні поради щодо розвитку стресостійкості та охоче виконували різні розвантажувальні вправи, які пропонувала Альона Ігорівна.

Також, протягом тижня у бібліотеці проводилась книжкова виставка на тему: «Психологія у сьогоденні», яку організувала завідуюча бібліотекою Січкоріз Наталія Петрівна. Здобувачі освіти та педагоги мали змогу ознайомитись з різноманіттям літературних джерел художнього та наукового стилю на психологічну тематику.

А ще у рамках "Тижня психології" здобувачі освіти І курсу отримали завдання - креативно оформити фотоколаж "Автопортрет групи". Дане завдання було покликане для згуртування груп, дати можливість учням виразити свою творчість. Результатом цієї роботи стала виставка фотоколажів у актовій залі училища.

Щиро дякуємо всім здобувачам освіти та керівництву груп за старанну працю та активну участь!