06.04.2023 року практичним психологом Чередніченко К. В. проводився захід серед здобувачів освіти ІІІ курсу на тему «Психологічна підготовка до написання Національного Мультипредметного Тесту (НМТ)».

 

Під час заходу зі здобувачами освіти відбулось обговорення конкретного питання – як зменшити свої занепокоєння перед тестуванням та перестати хвилюватись під час складання іспитів.

 

Психологічні рекомендації полягали у зосередженні під час підготовки до тестування на темах, які важко засвоїти; щоденному плануванні дня підготовки (який предмет і які теми мають розглядатися сьогодні); не перенавантажуватись, а робити перерви. А також було рекомендовано влаштувати вихідний на передодні тестування та максимально відпочити від думок про іспити. А також дієві рекомендації перед очікуванням іспитів безпосередньо біля пункту тестування.

 

Також, були порекомендовані вправи з диханням, які здобувачі освіти охоче попрактикували під час заходу.

 

Отже, тема заходу для здобувачів освіти ІІІ курсу була досить важливою, так як надана інформація та рекомендації суттєво зменшать ризики неорганізованості й рівень тривожності до та під час проходження тестування.