Два роки поспіль ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ», як переможець всеукраїнського відбору, приймає участь в міжнародній програмі EU4Skills. В рамках програми педагогічний колектив, адміністрація були учасниками заходів по впровадженню європейського досвіду в освіту України, планувалось оновлення бази освітнього закладу. Все зупинила війна.

Сьогодні український народ, як ніколи, відчуває підтримку європейців на шляху до перемоги, до збереження суверенітету держави.

Адже боремося ми не тільки за Україну, а за мир в Європі, світі.

Історія європейського розвитку зокрема, Фінляндії, має приклад посягання на територіальну цілісність країни зі сторони росії. Тож як приклад солідарності, підтримки українського народу в ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» відвідав фінський педагог Юха Суомінен. Інформацію про заклад Юха отримав в рамках програми EU4Skills.

Фінський колега надав закладу технічну допомогу з професійним обладнанням. Українська громада міста Омнія, звідки приїхав Юха, надала для тимчасово переселених осіб, що проживають в гуртожитку училища, солодощі, вітаміни, продукти харчування. Фінський педагог ознайомився з освітнім закладом, поспілкувався з педагогами училища, відбувся діалог щодо підходів до організації навчання. З болем, був вражений подіями у Вінниці 14 липня (вибухи в центрі міста).

За наслідками перебування висловив думку, що Україна його позитивно вразила красою природи, міст, сіл, щирістю українського народу та його вірою в перемогу.

Фінський педагог планує в подальшому підтримувати Україну та продовжити візити до ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ».