Коли усе в тумані життьовому
Загубиться і не лишить слідів,
Не хочеться ні з дому, ні додому,
Бо й там, і там огонь давно згорів, —
В тобі, мистецтво, у тобі одному
Є захист: у красі незнаних слів,
У музиці, що вроду, всім знайому,
Втіляє у небесний перелив;
В тобі, мистецтво, — у малій картині,
Що більша за усей безмежний світ!
Тобі, мистецтво, у твоїй країні
Я шлю поклін і дружній свій привіт.
Твої діла — вони одні нетлінні,
І ти між квітів — найясніший квіт!
(Максим Рильський 1911-1918)

Життя людини досить складне і непередбачуване. Кожен з нас — особистість, яка має власні погляди на життя та принципи. Всі люди наділені певним талантом, головне - знайти і розвинути його. Діти – це майбутнє будь-якої нації, будь-якої держави, адже саме з них починається усе на світі.
Ні для кого не таємниця, що найбільше обдарованої молоді саме в Україні. Адже вони неодноразово доводили, що талановиті у всьому!!! У квітні-травні 2022 року Вінницьким державним центром естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів було проведено щорічний обласний фестиваль-огляд художньої самодіяльної творчості «Подільські зорі» на тему: « Велика родина – моя Україна». Враховуючи введення в Україні воєнного стану, захід проводився заочно в дистанційному форматі за такими номінаціями: «художнє виконавство», «хореографічне мистецтво», « театральне мистецтво», «художнє читання», «музичне виконавство».
На підставі рішення журі Фестивалю дипломами Вінницького державного центру естетичного виховання нагородженні:

 дипломом І ступеня – Михайлова Ольга (здобувачка освіти групи № 9, в номінації естрадний спів/сольне виконання) – керівник Олена Чорна;
 дипломом ІІ ступеня – вокальний ансамбль «Джерело», (педагогічні працівники, в номінації естрадний спів/вокальні ансамблі) – керівник Олена Чорна;

 дипломом ІІ ступеня – Зразкова студія народного танцю «Мальви» (в номінації стилізований народний танець) – керівник Оксана Македонська.
З метою сприяння відродженню національних традицій, виховання любові й бережливого ставлення до культурної спадщини українського народу, в рамках відзначення Дня української вишиванки з 2 по 9 травня Вінницьким державним центром естетичного виховання було організовано обласний конкурс робіт «Вишиванка – наш генетичний код».
У номінації «Відеодайджест» дипломом І ступеня нагороджено Венералова Дмитра (здобувача освіти групи № 13) за роботу «Вишиванка – національна святиня, оберіг нації» (керівники: Біла Л.О., Січкоріз Н.П.).
Дякуємо всім за участь та вітаємо наших переможців!

Культорганізатор Олена Чорна