Створити сприятливі умови для розвитку, навчання і виховання – головне завдання закладу освіти. Від того, у якій атмосфері перебувають здобувачі освіти, залежить їхній настрій, здоровя, бажання навчатися. Перебування у безпечному, доброзичливому освітньому просторі, де панують довіра та повага, є тією основою, що сприяє запобіганню насильства та булінгу.
10.01.2022 з педагогами та 12.01.2022 з майстрами виробничого навчання соціальний педагог Власюк А.І. провела навчальні семінари на тему: «Як уберегти дитину від насильства. Рекомендації педагогам». Кожна людина, яка живе в соціумі може зіткнутися із фізичним чи психологічним
насильством щодо себе. Саме тому під час семінарів мова велася про головні ознаки насильства, домашнього насильства, булінгу. Соціальним педагогом були проговорені правила реагування на ситуації проявів насильства та булінгу над дітьми.
Також учасники семінару мали змогу ознайомилися із основними алгоритмами ведення бесіди як з агресорами/булерами, так і з жертвами булінгу та домашнього насильства.

Власюк А.