Важливе місце у підготовці кадрів посідає практика. Вона є важливою складовою навчального процесу, проводиться з метою удосконалення набутих знань, умінь і практичних навичок для досягнення встановленого рівня кваліфікації.
Здобувачі освіти групи № 11, що навчаються за професією «Оператор комп’ютерного набору. Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин», отримавши знання під час освітнього процесу в навчальному закладі, з 17 листопада 2021 року проходять виробничу практику на підприємствах міста Вінниці та Вінницької області.
Професія «Оператор комп’ютерного набору. Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин» вимагає не тільки вміння працювати з технікою але й бути уважним, акуратним, старанним, мати терпіння, наполегливість, бажання самовдосконалюватись, уміти логічно мислити, аналізувати і вибирати правильне рішення.
Необхідною умовою ефективності організації і проведення виробничої практики в процесі підготовки кваліфікованих робітників є педагогічна доцільність взаємодії нашого навчального закладу і підприємств з якими ми співпрацюємо. А саме: завод по виробництву холодильного обладнання «Грін Кул», ТОВ «Євровікна», ТОВ «Поділля Фінанс» та інші.
Товариство «Грін Кул» є нашим багаторічним партнером. Співпраця виявилася плідною, вже на сьогоднішній день працює більше 20 наших випускників. Щорічно це підприємство бере наших здобувачів освіти на виробничу практику. Здобувачі освіти отримують значний досвід. Працівники підприємства завжди підтримують їх, стимулюють та мотивують до подальшого професійного розвитку.
Новими партнерами для навчального закладу є ТОВ «Євровікна» та ТОВ «Поділля Фінанс». Ці підприємства забезпечили наших здобувачів освіти робочими місцями для проходження виробничої практики. Приємно зазначити що, наставники та працівники підприємств схвально відгукуються про учнів Вінницького МВПУ. Під час перевірки виробничої практики на робочих місцях ми спостерігали зацікавленість учнів до завдань які вони виконували. Здобувачі освіти володіють практичними навичками, вміло ними користуються.
Завдяки навичкам, здобутим на уроках виробничого та теоретичного навчання, процес адаптації до робочого процесу проходить досить легко. Здобувачі освіти, після виробничої практики готові до подальшого працевлаштування, як професіонали!
Ми щиро вдячні підприємствам «Грін Кул», ТОВ «Євровікна», ТОВ «Поділля Фінанс» в особі їхніх керівників: Коваленко В.М, Тарасовій Л.Б, Гвяздовському Б.М, Харченко С.А а також працівникам та наставникам наших учнів, за підтримку, розуміння, за досвід яким вони щиро діляться.
З нагоди прийдешніх свят, щиро вітаємо усіх. Бажаємо нових досягнень і успіхів, бажань та нових ідей, нових можливостей і прагнень, нових горизонтів щастя та просторів натхнення!

Расулова Т.М. та Гонтар В.В., майстри виробничого навчання