В рамках проведення профорієнтації з професії «Кухар.Кондитер» 6 грудня 2021 року, я майстер виробничого навчання Світлана Мариніч організувала майстер-клас для семикласників Вінницької ЗОШ І-ІІІ ст. №10 за професією «Кондитер».
«Кожна людина - це особистість зі своїми потребами та своїм баченням», - такими словами розпочала зустріч зі школярами. В цій професії неможливо, щось завчити і робити тільки так. Професія кондитера вимагає від майстра постійного самовдосконалення. Потрібно розуміти, що саме хоче клієнт, і бути готовим до того, що не всі можуть пояснити, що ж вони все ж таки хочуть. Майстру ніколи не вдасться зробити дві однакові роботи - відчуття індивідуальності вносить нюанси щодо кожного певного образу. На далі я продовжила свою роботу безпосередньо на прикладі виготовлення гілочки бузку з цукрової мастики.
Впродовж того, як створювала квіткову композицію і відповідала на питання, які ставили школярі, надавала корисні поради що стосуються мастики та виробів з неї. Такі заходи як майстер-клас надзвичайно важливі, адже вони підвищують зацікавленість молоді до широкого спектра затребуваних сьогодні, перспективних професій, сприяють професійній обізнаності молоді, підвищують мотивацію до праці і подальший розвиток професійної орієнтації учнівської молоді, спрямованої на професійне самовизначення, ефективне навчання та працевлаштування.

 

Світлана МАРИНІЧ