В рамках реалізації плану заходів приурочених відзначенню у 2021 році Міжнародного дня волонтера у ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» соціальним педагогом Власюк А.І. було організовано ряд зустрічей здобувачів освіти груп І курсу з представниками благодійницької діяльності.
7 грудня здобувачі освіти груп №3, 18 мали змогу поспілкуватися з волонтером Анною Дерун, яка розповіла про різні форми та види благодійності. Поділилася своїм досвідом у волонтерській діяльності, а саме про те як допомагає дітям у дитячих будинках та літнім людям, яких залишили в будинках по догляду за людьми похилого віку.
Досить інформативно-наповненою була зустріч, яка відбулась 9 грудня із благодійницею із 17-ти річним стажем, Оксаною Криловою. Гостя вела бесіду зі здобувачами освіти груп № 25, 33 у якій розповідала про свою роль у волонтерській організації «Червоний хрест України» та розказала про діяльність благодійного фонду «Родинний Дім» засновницею і головою якого є на даний момент.
14 грудня здобувачі освіти груп № 26, 45 мали змогу почути Тетяну Мельник, яка провела зі здобувачами освіти просвітницьку роботу, щодо популяризації волонтерської діяльності, розповіла про свій вклад у волонтерство та пояснила як можна відрізнити шахрая від справжнього волонтера.
Усіх цих людей із щирим серцем, доброю душею та бажанням допомагати іншим об’єднує одне спільне гасло «Віддавати іншим – це добре!» Отже, давайте пам’ятати, що волонтерство – це взаємовигідна діяльність. Воно допомагає не тільки тим, на кого безпосередньо спрямоване, а й суспільству в цілому, і, звичайно ж, самому волонтеру. Для кожного в слові «волонтер» є свій сенс, але безсумнівно, якщо робити добру справу від чистого серця, тоді воно до тебе повернеться!

Власюк А.І., соціальний педагог