9 грудня 2021 року в HUB Місто змістів відбулася презентація першого історичного мальопису Українського інституту національної пам'яті «Оборона Замостя. Легенда про лопату&», присвяченого подіям Української революції 1917-1921 років. У коміксі розповідається про оборонні боїв за Замостя 1920 року, в ході радянсько-польської війни, коли українські та польські союзні війська розгромили більшовицьку Першу кінну армію Будьонного.
Начальник Центрального міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті Богдан Галайко принагідно презентував мальопис та сувенірну продукцію для здобувачів освіти нашого закладу. Також передав книгу письменниці Катерини Єгорушкіної «Скриня», у якій йдеться про те, як розповідати дітям про Голодомор.
Мальописи - це зручний формат медіа, який може популяризувати історію серед молоді. Щиро дякуємо за надану літературу в рамках співпраці між закладами освіти, яка допоможе викладачам-історикам краще пояснити та зацікавити здобувачів освіти у вивчені історії України.

Микола Вижга, викладач