Усі ми живемо у світі, де треба дотримувати певних норм і правила, не виключення і правила поведінки на дорозі. Дотримання цих правил – це збережене здоров’я та життя людини. Щодня кожен з нас перебуває в ролі учасника дорожнього руху. Переходимо дорогу – ми пішоходи, рухаємося міським транспортом – пасажири, а якщо маємо власний транспорт, то час від часу стаємо водіями. Для виконання цих ролей ми повинні не тільки знати, а й дотримуватись ПДР. Саме з метою вдосконалення знань і вмінь здобувачів освіти з ПДР 19 листопада у ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» Микола Вижга провів Національний урок з безпеки дорожнього руху присвячений темі «Безпечна дорога додому». Основною метою заходу було запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод та привернення уваги до правил поведінки на дорогах.

Під час уроку здобувачі освіти дійшли висновку, що життя у кожної людини єдине й неповторне, і тому кожен повинен його берегти. Цієї мудрої і дуже важливої науки ми повинні вчитися постійно, щоб одержані знання стали стійкими переконаннями та нормою життя. Правил у нашому довкіллі є чимало, їх треба знати і дотримуватися. А в числі найголовніших правил життя є правила безпечної поведінки на вулицях і дорогах.

Отже, кожному учаснику варто пам’ятати, що особиста дисциплінованість, повага до інших учасників руху та неухильне дотримання правил дорожнього руху, є запорукою збереження власного здоров’я та попередження ймовірних неприємних наслідків.

                                                           Микола Вижга, викладач ПДР