День української писемності та мови — свято розвитку державної мови, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті  Преподобного Нестора-Літописця  — послідовника творців слов'нської писемності Кирила та Мефодія.
Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки й передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням. Цього дня кожний бажаючий може продемонструвати єдність з усіма хто любить і шанує українське слово.
До відзначення свята здобувачі освіти 22 групи за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення. Фотограф (фотороботи)» під керівництвом  викладача Турченкової Тетяни і викладача української мови та літератури Миколи Вижги провели фотоквест «Любіть Україну українською». Молодь мала змогу поглибити знання відомостями про виникнення писемності, про історію та розвиток рідної мови, а також удосконалити свої навички фотозйомки. Учні робили світлини зі своїм учителем української мови, висловлювали компліменти мові, викладали з підручних матеріалів літеру, з якої починається найбільше слів.
Учасники фотоквесту відчули важливість вивчення рідної мови та відкрили її багатогранність та красу, бо недаремно, кращому народові дано найкращу мову!
Нехай наша солов’їна об’єднує покоління сильних духом та добрих серцем!!!

Микола Вижга