Хто не хоче відставати, має рухатися вперед, і не зупинятися, а підійматися вище. Сьогодні перед педагогами постало багато запитань, що викликані кардинальними змінами в освіті. Щоб бути професіоналами ми маємо перебувати в постійному пошуку, зростанні, розвитку. Але результативність самоосвіта матиме тоді, коли правильно спланована. Можна щодня гортати сторінки науково-методичної преси чи спеціальних сайтів Інтернету і не зростати творчо чи професійно.

Саме тому виняткового значення для самоосвітньої діяльності вчителя мають правильно розроблені курси, насичені креативними ідеями та свіжими новинами вебінари. Тривалий час педагогічний склад нашого навчального закладу, зокрема й методична комісія спеціальних інформаційних дисциплін, поглиблює свої знання та навички в Академії цифрового розвитку. Отож, залюбки погодились на перший вебінар у 2021 р. «Цифрові інструменти Google для організації ефективного зворотнього зв'язку між учасниками освітнього процесу під час дистанційного навчання», який відбувся 8 січня 2021.
У ході онлайн-зустрічі слухачі (близько 20 педагогічних працівників Вінницького МВПУ) довідалися про переваги та недоліки Google ресурсів, розглянули алгоритми їхнього використання, а також отримали інформацію щодо актуальних оновлень і змін. Крім того, спікер Антоніна Букач поділилася ідеями, порадами та корисними посиланнями для організації дистанційного та змішаного навчання. Із Академією цифрового розвитку просто та легко вибудувати індивідуальну освітню траєкторію з використанням сервісів Google.
Отож, ми отримали нові знання, готові активно застосовувати інтернет-ресурси в роботі та поділитися власним досвідом із колегами.

Т.В. Нагірна, викладач спеціальних дисциплін