В час стрімкого розвитку інформаційних технологій вміння працювати за комп’ютером є необхідністю.  З кожним днем користувачі ПК стають молодшими, а потреба вміння працювати за комп’ютером збільшується.

В стінах нашого навчального закладу проходять курси позашкільної освіти за напрямом «ІТ—школярик». У цьому навчальному році кількість бажаючих навчатись  діток збільшилась.  Охоче навчаються, розвиваються і опановують нові знання  учні других, третіх та учні четвертого класу школи-гімназії №6 які продовжують навчання в цьому році.

Діти з задоволенням відвідують заняття, старанно виконують поставлені завдання, охоче допомагають та підтримують один одного. Вони діляться один з одним своїми враженнями та настроєм. Наші курси не тільки навчають дітей комп’ютерної грамотності, а й роботі в малих групах, що допомагає дітям працювати злагоджено та ефективно. Протягом заняття діти вільно висловлюються й діляться своїми думками.

Наша мета — навчити дитину користуватися набутими знаннями з інформаційних технологій в житті, отримати навики роботи в інформаційних програмах, сприяти розумному використанню ІТ-технологій. Вміти якісно та швидко здійснювати пошук інформації в безмежних просторах інтернету.