МЕЛЬНИКУ Олександру Віталійовичу, учню групи №45 Державного  професійно-технічного навчального закладу «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» указом Президента України Володимира Зеленського була призначена стипендія Президента України за високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях.

Олександр - чемпіон всеукраїнських спортивних змагань з греко-римської та вільної боротьби. Розпочав свою спортивну кар’єру у 10 років. Батьки, в першу чергу, переслідували мету фізично розвинути свого сина й навіть не сподівались на такий результат, коли привели хлопця до секції інваспорту при організації “Повір у себе”. Та тренеру Володимиру Шульзі вдалось розгледіти у Сашка потенціал, саме тому він і вирішив показати хлопця заслуженому тренеру України з боротьби Миколі Костенку. Той подивився одинадцятирічного Сашка і сказав: “Я беру його!”

Так з 2013 року Олександр Мельник став учнем двох тренерів і довгий час курсував між Козятином і Вінницею. За роки наполегливих тренувань хлопець пройшов шість сходинок: від третього дитячого до кандидата молодіжної дефлімпійської збірної України. Юний борець щороку стабільно стає переможцем змагань і турнірів, в яких бере участь.

Чимало було перемог на змаганнях різних рівнів і з різних видів боротьби, та навчаючись у навчальному закладі за професією «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення. Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин» Олександр наполегливо працював над собою і надалі. У 2019 році став чемпіоном України з греко-римської та вільної боротьби і здобув місце кандидата молодіжної дефлімпійської збірної України.

Ми пишаємося результатами та досягненнями нашого учня Мельника Олександра й висловлюємо щиру вдячність за наполегливість та відданість обраній справі. Від усієї душі зичимо міцного здоров’я, невичерпного оптимізму, натхнення у здійсненні всіх починань та задумів, нових спортивних звершень.


Нехай успіх та перемога стануть вірними супутниками у житті, шлях до нових спортивних вершин буде легким та приємним, а удача завжди буде на його боці!

викладач Ластівка І.В.