12 вересня традиційно учасники історико-краєзнавчого гуртка «Подоляни» Вінницького державного центру естетичного виховання учнів ПТНЗ, що діє на базі Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища, відвідали Сабарівський лісовий масив, який протягом трьох років є природничо-екологічним, історико-культурним полігоном для юних туристів-краєзнавців. Цього року до лав гуртка було зараховано 20 гуртківців із числа груп І-ІІ та ІІІ-го курсу.

Перше гурткове заняття було проведене на свіжому повітрі, дотримуючись усіх правил під час карантинних обмежень. Також у цей день нашому місту виповнилось 657 років  з дня його заснування, із чим ми вітаємо мешканців нашого неповторного міста.

12 вересня відзначався й День фізичної культури і спорту. На рахунок цього гуртківці окрім знайомства один з одним долучилися до участі в спортивних забавах, а саме: техніки пішохідного туризму, де вони мали змогу відчути себе у ролі альпіністів-скелелазів. Окрім цього, було запропоновано безліч різних природних перешкод, які учасники гуртка долали за допомогою туристичного спорядження. Саме такі навики будуть необхідними юним краєзнавцям під час походів, подорожей, експедицій в їх пошуково дослідній діяльності.

Отже, «Подоляни» ще раз щиро вітають наше місто та його мешканців із річницею, а також кафедру фізичного виховання ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» із професійним святом.

Керівник гуртка: Кермаш В.С.