Кондитер - це чарівник, який створює казку з тіста, крему, шоколаду…. З-під його рук виходять справжні шедеври мистецтва, якими тільки можна захоплюватися!
Професія кондитер - складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але й багатьох знань та вмінь, зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку. Щоб досягти високого рівня, кондитер має бути наполегливим у досягненні високої мети, емоційним, але стриманим, рішучим і відповідати за рівень та якість своїх виробів.
25 лютого 2020 року в нашому навчальному закладі відбувся конкурс фахової майстерності за професією «Кондитер». Участь узяли учні ІІІ курсу групи №5 – Король Карина, Ротова Ліза, Слуцька Анастасія та Приходько Юлія (майстер в/н Тишкунь Н.П.) та групи №24 - Іванина Юрій, Зінько Олег, Сошинський Володимир та Цюсьмак Кирил (майстер в/н Олійник Л.М.).
Метою конкурсу було виявлення знань, практичних здібностей та навичок учнів-кондитерів, їхньої майстерності та креативності. Програмою конкурсу було передбачено теоретичний тур – розв’язання тестових завдань та практичний тур – виготовлення торту «Весняна феєрія».
Завдання практичного туру учасники виконували в кондитерській майстерні. Основними критеріями при оцінюванні робіт конкурсантів були: організація робочого місця, зовнішній вигляд, дотриманням правил техніки безпеки, охорони праці, санітарії та гігієни, оригінальність, інновації в приготуванні, гармонійність у підборі кольорів, презентація виробів.
За результатами конкурсу:
І місце зайняла Ротова Ліза - учениця групи №5.
ІІ місце розділили Сошинський Володимир - учень групи №24 та Король Карина учениця групи №5.
ІІІ місце зайняла Слуцька Анастасія – учениця групи №5.
Кондитер створює дуже багато робіт кондитерського мистецтва на всі випадки життя, це вимагає як художньо таланту, так і якісного приготування виробів. Кондитери повинні вміти працювати ефективно і самостійно, виявляти ініціативу, при цьому не забуваючи про якість продукції, санітарно-гігієнічні правила й стандарти безпеки. Саме так проявили себе ці учні. Їхні торти - витвори мистецтва. Хочу від свого імені та керівництва навчального закладу подякувати та привітати всіх конкурсантів. Побажати, щоб у подальшому ваша професія приносила лише одне задоволення та смачні й приємні моменти. А також творчі успіхи!
Голова МК «Кухар. Кондитер» Прядун В.С.