26.11.2019. У ДПТНЗ «ВМВПУ» проведено захід Жива бібліотека на тему «Ми маємо право на…» викладачами іноземних мов Геркалюк Г.В., Колісник-Бойко Н.О. за співпрацею Веретянової О.О. та доцента, кандидата історичних наук Трухманової С.Л.
Жива бібліотека – це система, де книги є людьми з різним соціальним або етнічним походженням, а читачі «книг» – це учні або студенти університету. Подія слугує інструментом для початку спілкування між людьми, таким чином створюючи неформальне середовище для ставлення запитань та обговорення стереотипів та упереджень. У заході взяли участь студенти Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова та волонтери з США, Кенії, Китаю, Індії, Пакестану, Есватіні, Ізраїля та Нігерії, які були «книгами». Учні нашого закладу були «читачами» і могли поставити «книзі» будь-які запитання, на які вони з задоволенням відповідали.
Сподіваюся, що ентузіазм та позитивні емоції, які з’явилися після проведення «Живої бібліотеки», будуть заряджати учнів та викладачів на нові звершення та добрі справи.

викладач Геркалюк Г.В.