Радіодиктант національної єдності вкотре об’єднав українців з усього світу. Не залишились осторонь й викладачі та учні нашого навчального закладу. 08.11.2019 з нагоди Дня української писемності й мови у конференц-залі ВМВПУ учні 1-3 курсів за підтримки викладачів долучились до загальнонаціональної акції.

   Цьогоріч конкурс проводився вже в дев'ятнадцяте. Текст диктанту традиційно зачитав доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, педагог та автор підручників з української мови Олександр Авраменко. Новацією стала можливість перевірити диктант через 15 хвилин після написання, адже текст оприлюднили відразу на сайтах суспільного мовника: UA: Українське радіо та UA: Cуспільне мовлення.

    Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був заснований в 2000 році з метою об'єднання громадян країни навколо мови. З тих пір щороку слухачі, а з недавніх пір і телеглядачі (акцію транслює телеканал UA: Перший), можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають державну мову.