Вишивка – це один із найулюбленіших та найбільш поширених видів народного мистецтва. Плідною працею багатьох поколінь талановитих вишивальниць створена величезна кількість технік: гладь, хрестик, рушниковий та тамбурний шви. Милує зір різнобарв’я орнаментів, візерунків та композицій.

 Одним з найпоширеніших елементів українських сорочок-вишиванок та рушників є кетяги калини – символ рідної землі, дівочої краси, материнської любові. На парубочих сорочках калина перепліталася з дубовим листям – символом незвичайної сили. Квітки маку, який захищав людей від зла, символізували незнищенну пам’ять роду.

Неперевершеними зразками народної вишивки є біле ажурне шитво, характерне для всієї України. Надзвичайні витвори мистецтва вишивання зберігаються в колекції Музею українського народного декоративного мистецтва, який почав формуватись майже 100 років тому.

У бібліотеці нашого навчального закладу оформлено виставку-презентацію «Колоритна подолянка-вишиванка». Проведено виховний захід «Звичаї українського народу».

Завітайте до бібліотеки!

Н. П. Січкоріз, зав. бібліотекою
Т. С. Крючкова, бібліотекар