3 травня 2019 року в комунальному закладі: «НВК: ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназії №30  ім. Т.Шевченка ВМР» відбувся квест «Маршрут безпеки та здоров’я» присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом та толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Учні 12 групи взяли участь у квесті на чолі з класним керівником Чорбою Т.О. та викладачем історії Кермашем В.С.

«Маршрут Безпеки та здоров’я» – це сучасний комунікативний інструмент з питань репродуктивного здоров’я, який безпосередньо націлений на профілактику ВІЛ/СНІД, забороні паління, вживання спиртних напоїв.

Він поєднує ряд комунікаційних та тренінгових напрацювань з інтерактивними іграми в рамках мобільного заходу. Це мандрівка найважливішими питаннями репродуктивного здоров’я та сексуальності. Теми, які висвітлювались в квесті, допомогли пов’язати власні життєві ситуації та досвід учасників з особистим ризиком інфікування ВІЛ та інфекції переданих статевим шляхом (ІПСШ).

Під час гри учні активно спілкувалися і ділилися з іншими знаннями та думками щодо репродуктивного здоров’я. Завдяки дискусіям у групах однолітків учасники розвивали здатність мислити критично й незалежно. Ми вчилися пов’язувати свої особисті поведінкові ризики із можливими наслідками та розробляли особисті профілактичні стратегії

Квест – це цікава й креативна форма донесення інформації до підлітків. Заходи такого формату варто проводити в усіх навчальних закладах міста.