Одним із цікавих та динамічних заходів декади спеціальних економічних дисциплін був економічний смартмоб «Чорний конверт», проведений 25.02.2019 року викладачем Н.Л. Гавриш.

Мета смартмобу була сприяти максимальному розвитку креативних здібностей учнів, спонукати їх до самоосвіти, самовдосконалення та самореалізації.

У смартмобі взяли участь учні груп 23, 25 та 48. Капітани команд отримали конверти з завданнями. В конвертах міститься детальна інструкція щодо їх виконання, зокрема, часу, місця, результату смартмобу.

Реалізація завдань смартмобу проходила у навчальних аудиторіях НТФ «Перлина Поділля», коридорах навчального закладу та за його межами.

Завданням для учнів 48 групи, що навчаються за спеціальність «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» було за дві доби вигадати сюжет рекламного ролику на тему «Я вчусь в училищі і це – круто!», відзняти його і презентувати на загал. Відео могло бути соціальною рекламою, репортажем, блогом чи музичним кліпом.

Для учнів групи 25, що навчаються за професією «Агент з постачання», було за одну добу створити електронний фотоколаж на тему «Я – агент, і моїм майбутнім місцем роботи може бути…».

Наймолодші учні групи 23, що навчаються за професією «Агент з постачання. Продавець продовольчих товарів» отримали завдання за 2 години підручними засобами оформити стіннівку в форматі А1 на тему «Я – підліток, але я вже можу заробляти гроші!».

Нагородою для команди буде 5 чеків, за якими можна «придбати» оцінку 12 балів з будь-якого предмета у будь-якого викладача економічних дисциплін.