Отримати знання та навики у майбутній професії можна по-різному. В нашому навчальному закладі практикують лекції, лабораторні роботи, практичні завдання та виробниче навчання. Скільки б зусиль викладач, майстер виробничого навчання не докладали під час проведення занять, найкращим для учнів завжди є наочний приклад. Одним із способів є відвідання робочого місця за обраною професією.

06 лютого 2019 року для учнів групи № 13 була організована екскурсія на Державне підприємство «Електричні системи», яке розташоване за адресою: м. Вінниця, вул. Стрілецька, 57Б, з метою покращення якості підготовки учнів та ознайомлення з новими технологіями, раціональною організацією робочих місць та використанням спеціалізованого обладнання за професією «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин». Учнів супроводжували майстри виробничого навчання Гнатюк О.М. та Тихоненко В.В., Заяць В.В. та Заяць В.В., Прибега А.Л..

На підприємстві нас радо зустріли працівники з відбору персоналу Дорош Ірина та Недебалюк Наталія, які й провели екскурсію територією «Електричних систем». На заводі фото- та відеозйомка заборонені, але декілька світлин дозволили зробити на фоні конвеєрів. 27 учнів та 5 майстрів виробничого навчання поринули у казковий світ кабельних джгутів. Підприємство поділене на декілька відділів. Всі лінії автоматизовані. Кожен працівник має певний колір спецодягу, таким чином вони відокремлюють посади та операції з виготовлення різних типів продукції.

Завод відкрився в 2017 році у співпраці з американською корпорацією APTIV PLC, міжнародною компанією з виробництва автокомплектуючих. Підприємство випускає продукції європейського зразка, а саме кабельні джгути для найбільших виробників автомобілів у світі. Підприємство очолює Олександр Тіщенко.

На підприємстві працюють випускники нашого навчального закладу, з декількома ми змогли поспілкуватись. Це Михальченко Роман, випускник 2001 року групи №10, Капкалюк Володимир, випускник 2011 року групи №13 та Волосенко Дмитрій, випускник 2012 року групи №45. Хлопцям подобається робота, адже працюють позмінно щотижня (всього на підприємстві 3 зміни), мають соцпакет та час на відпочинок (5 перерв по 5 хвилин та 20 хвилин на обід). Кожен працівник має можливість кар’єрного зростання.

Дякуємо керівництву підприємства  ДП «Електричні системи» та організаторам екскурсії.

Тихоненко В.В. та Гнатюк О.М., майстри виробничого навчання