З метою пошуку, підтримки, розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді 09.02.2019 року на базі ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» проводився ІІІ етап обласної учнівської олімпіади з інформаційних технологій.

Обласна учнівська олімпіада з інформаційних технологій — щорічне учнівське змагання, яке проводиться у відповідності до обласної цільової програми роботи з обдарованою молоддю на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням 31 сесії Вінницької обласної Ради 7 скликання від 26 квітня 2018 року № 598 та наказу Департаменту освіти і науки облдержадміністрації №1 від 2.02.2019 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад і турнірів з навчальних предметів у 2018-2019 навчальному році».

Програма змагання включала урочисте відкриття, практичні тури, а також закриття й нагородження учасників.

В олімпіаді брало участь близько 160 учасників, які виконували практичні завдання програмного продукту Microsoft Office, зокрема, програм Word, Excel, Access та Power Point. У конкурсному завданні олімпіади використовувався принцип практичної спрямованості, відповідність тем подіям сучасності.

Учасники олімпіади виконували завдання актуальні в нашому повсякденному житті, демонстрували неординарні рішення та ідеї, котрі допомагають усвідомлювати на скільки швидко змінюється світ й які неймовірні можливості він відкриває. За оцінками компетентного журі конкурсні роботи учасників заслуговують на увагу та усіляку підтримку.

В майбутньому учасники олімпіади зможуть використовувати набутий досвід в багатьох сферах, зокрема, телекомунікація, зв’язку, транспорті, інженерних та фінансових обчисленнях, торгівлі та маркетингових дослідженнях.

Потужна матеріально-технічна база ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» дозволила провести обласну олімпіаду на високому рівні.