На базі ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» 12 грудня 2018 року відбулось урочисте відкриття навчально-практичного центру сучасних ІТ технологій, створеного відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації №566 від 26.112018 року.

Навчально-практичний центр створений з метою сприяння якісної підготовки робітничих кадрів відповідно до сучасних проблем економіки, ефективної організації навчально-виробничого процесу з підготовки кваліфікованих робітників, виконання завдань щодо впровадження інноваційних підходів до здійснення системного комплексного, орієнтованого на практику освітнього процесу.

На урочисте відкриття навчально практичного центру ІТ технологій були запрошені: В.о. директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації - Буняк В.В.; Заступник директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації - начальник управління професійної освіти, інноватики та науки - Бачинський В.Г.; В.о директора Навчально-практичного центру професійно-технічної освіти; Заступник директора Вінницького державного центру естетичного виховання учнів ПТНЗ - Бадюк В.В.; Начальник відділу професійно-технічної освіти, управління професійної освіти, інноватики та науки - Даценко А.В.; Заступник директора Департаменту освіти Вінницької міської ради – Божок І.В.; представники адміністрації навчальних закладів, керівники підприємств та організацій м. Вінниці та Вінницької області, соціальні партнери, представники громадських організацій і засобів масової інформації, викладачі та учні навчального закладу.

Сфера IT не має кордонів. Адже професіонал ІТ справи може працювати в будь-якій компанії у різних куточках світу. А пріоритетним завданням навчального закладу є створення умов для того, щоб можливості глобалізації IT сектору були конкурентоздатні, та відповідали сучасним тенденціям розвитку ринку праці.

Розвиток ІТ технологій в освітньому середовищі має пріоритетний характер не лише тому, що це глобальний тренд у світі, а й тому, що це абсолютна необхідність для формування висококваліфікованого працівника зі значним творчим та інтелектуальним потенціалом.