Майстер виробничого навчання... Це наставник, вихователь, вчитель, друг, і, навіть, трохи мама і тато. До майстра виробничого навчання учні йдуть з будь-якими питаннями та проблемами.

Саме майстер, який найбільше спілкується з учнем сам на сам, і є тією людиною, яка найбільше впливає на світогляд учня, на формування його життєвої позиції. Його щире вболівання за долю дитини зазвичай винагороджується через роки...

Саме тому 18.09.2018 відбулись збори майстрів в/н. Заступник директора з ВР Л.О. Біла проінформувала присутніх про деякі питання організації в закладах освіти виховної роботи на 2018-2019 н.р. Голова МК Т.А. Грибик прокоментувала листі Міністерства освіти і науки України, а саме зробила акцент на безпеку й благополуччя дитини, формування такого освітнього середовища, в якому б була максимально реалізована стаття 53 Закону України «Про освіту» - це «захист від приниження честі та гідності, будь-яких форм насильства та експлуатації, дискримінації за будь-якою ознакою, пропаганди та агітації, що завдають шкоди здоров’ю здобувача освіти.»