…Своє життя віддали недаремно

Захисники – герої у важкі роки.

Із вдячністю вклонімось їм доземно…

Та світлу пам’ять збережімо на віки.

Н.П. Січкоріз

Сьогодні, коли на Сході України тривають воєнні дії, ми, як ніколи, розуміємо, що найбільша цінність для держави і кожного з нас – це мирне життя. Наші рідні захисники подарували нам світлі дні під чистим небом на десятки років, відвоювавши у загарбників нашу неньку Україну.

Свято шануючи пам’ять про тих, хто ціною власного життя захищав свою Батьківщину, ми безмежно вдячні кожному за мужність і патріотизм, героїзм та стійкість, проявлені у боротьбі з ворогом.

Це вони, Солдати перемоги, наша гордість,совість та приклад і в сьогоднішній важкий час.

Друга Світова була найстрашнішою з усіх світових воєн. 73 роки тому воїни нашої Батьківщини визволили не лише Україну, але й Європу від німецьких окупантів. З поневолених народів Гітлер та його прибічники хотіли залишити всього лиш 15 відсотків населення. На роботу до Німеччини було вивезено понад 3 мільйони громадян, найбільше з України –– 2 млн. 300 тисяч чоловіків, жінок та підлітків.

На боротьбу з окупантами піднялася вся країна. Жінки воювали поруч з чоловіками, а ті, які залишились у тилу, забезпечували фронт усім необхідним. Шістдесят тисяч учасників бойових дій були діти. Війна зробила їхнє покоління завчасно дорослим. Трудові книжки вони отримали набагато раніше ніж паспорт. Працюючи по 12 годин щодня, маленькі захисники Вітчизни виготовляли мотори до бойових літаків і зібрали більше 8 мільйонів тонн металобрухту.

Щороку, 9 травня, наш народ святкує День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Якими зусиллями далася ця Перемога!? Статистика може помилятися, адже серед загиблих були й невідомі солдати.

Мужність визволителів України й Європи, монолітна згуртованість та надзвичайна відповідальність, високий патріотизм і безмежна любов до власної Вітчизни та родини, дали можливість нашим героям-захисникам відвоювати мирне небо. Їхній подвиг житиме вічно!

Бібліотекарі Н.П. Січкоріз, Н.І. Волошенюк

Тематичні виставки «Сповідь солдатських сердець» та «З святом Перемоги» ви можете переглянути, завітавши до бібліотеки нашого закладу.