Міжнародний конкурс шкільних медіа - найбільша подія шкільних медіа в Україні.

У 2018 році для участі у ХХІ Міжнародному конкурсі шкільних медіа було подано 2032 конкурсних робіт, серед яких друковані та стінні газети, Інтернет-видання, теле-, фото- та радіорепортажі тисяч юнкорів!

Організаторами Міжнародного конкурсу шкільних медіа є Національна спілка журналістів України, Національна Академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж телебачення та преси.

Склад делегації, яку було запрошено організаторами та журі конкурсу для представлення ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» у Миколаївському обласному будинку художньої творчості цього року був таким: Тетяна Жила, учениця групи №10, Каріна Кушнір, учениця групи №12, та Олександра Ільїна, майстер виробничого навчання.

         На відміну від попередніх років, формат заходу кардинально змінився, і ми мали змогу продемонструвати наші напрацювання широкій аудиторії гостей та партнерів конкурсу.

Вінницьке МВПУ приємно здивувало організаторів ХХІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа своїм креативним підходом у створенні фірмового стилю презентації та єдиними конкурсантами, що інтерпретували та впорядкували діяльність навчального закладу на власній сторінці у мережі Facebook.

На урочистій церемонії наше училище нагороджував Артем Біденко – Державний секретар Міністерства інформаційної політики України і у відзнаку ми отримали: дипломом переможця Міжнародного конкурсу шкільних медіа  International Competition For School Media за перемогу у номінації «Краща мультимедійна редакція»,  статуетку ХХІ International School Media Competition, а також грамоту національної академії педагогічних наук України майстру в/н Олександрі Ільїній за творчі здобутки у розвитку позашкільної роботи та дитячої творчості.

Також Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище було номіновано на гран-прі конкурсу «Краще медіа XХІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа», отож нам не вистачило лише одного голосу до звання КРАЩОГО юнкора 2018 року.