15 березня 2018 року учні «Вінницького МВПУ» прийняли участь  у XVII науково - технічній конференції приуроченій 75-річчю академіка Бориса Мокіна, яка проходила  на базі «Вінницького національного технічного університету». 

Конференція проходила за двома напрямками соціологічним та історичним. Науково - дослідні роботи учнів «Вінницького МВПУ» презентувались  в історичному напрямку, нашим навчальним закладом було представлено три роботи. Доповідь на тему: «Роль жінки у розбудові сучасної України» - доповідач Жила Тетяна, учениця групи № 10, керівник Н.І. Андрійчук, Н.П. Січкоріз. Доповідь на тему: «Урочище Городище – Сабарівський лісовий масив» - доповідач Рожко Зоя, учениця групи № 2, керівник В.С. Кермаш. Доповідь на тему: «Репресоване краєзнавство Вінниччини» - доповідач Буряк Аліна, учениця групи № 20, керівник М.В. Вижга.

 У ході конференції окреслювались проблеми як загальнонаціонального так і проблеми регіонального рівня, зокрема ті що турбують мешканців нашої малої Батьківщини. Науково-дослідні роботи наших юних дослідників були відзначені на належному рівні науковими співробітниками ВНТУ та вподальшому будуть надруковані в науковому віснику ВНТУ. Керівництво навчального закладу запропонували нам співпрацювати у даному напрямку і в подальшому майбутньому, та запросили наших студентів прийняти участь у конференції, яка безпосередньо буде стосуватись професійно-технічного напрямку.

Л.О. Біла, заступник директора з ВР

В.С. Кермаш, викладач суспільних дисциплін