У відділі мистецтв Вінницької обласної універсальної наукової  бібліотеки імені К.А. Тімірязєва у з ініціативи громадських та волонтерських організацій проводилась фотовиставка житомирчанина  Леоніда Шрайбікуса під назвою “Погляд АТО: 1000 облич”. Фотовиставка  присвячена подіям нашої країни на Сході у 2014-2017 роках і створена з метою виховання у громадян патріотизму, гордості за співвітчизників, поваги до захисників України та формування  національної самосвідомості.

Відвідали виставку і вихованці нашого закладу: група №25 у супроводі майстрів виробничого навчання Ж.М.Ткач, Н.А.Якимчук, Л.Л. Машевської та бібліотекаря Н.Ы. Андрыйчук . 

Розпочала свій шлях фотовиставка з Дня волонтерів, 5 грудня, з обласної філармонії “Плеяда”. Другим закладом, який її “побачив”, був Донецький університет, далі - ВОУНБ ім. Тімірязєва, і завершить вона  свій екскурс —  у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї.  Далі фотовиставка помандрує Україною.

Більше 120 світлин живих захисників кордонів нашої держави на Сході — воїнів АТО, представлені на фотовиставці. Відвідувачам проводять цікаву екскурсію, розповідаючи про долі сучасних героїв, мить життя яких увічнив на своїх фото Леонід Шрайбікус.

Екскурсія на фотовиставку “Погляд АТО: 1000 облич” дала можливість поспілкуватися  з Миколою Баланчуком, який  нещодавно повернувся із АТО. Сьогодні він працює інженером у Вінницькій обласній універсальній  науковій  бібліотеці імені К.А. Тімірязєва. Микола Баланчук розповів про експонати виставки, які представляють сучасну зброю українських воїнів. Також  він відзначив, що повернення у мирне буття з передової проходить з певним сумом: немає нагально необхідної підтримки воїнам АТО від соціальних служб, з місць працевлаштування, на неналежному рівні проводиться робота психологів. Отож, складається враження, що там, на передовій, -  вони потрібні,  а тут — до них нікому немає діла.

Організатори фотовиставик: громадські та волонтерські організації зробили гарну справу, щоб кожен з нас, поринаючи в особисті справи, - не забував про загальне добро.

І фотовиставка, і екскурсія, і бесіда з учасником АТО — усе це справило незабутнє враження на наших вихованців.

Н.І. Андрійчук, бібліотекар