02 грудня 2017 року у ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» за підтримки працівників декількох департаментів Вінницької міської ради та громадських активістів ГО «Освітній простір 2.0» було реалізовано проект «Fly Up: впевнений старт молоді».

Основною метою проекту є формування позитивного ставлення молоді до робітничих професій, руйнація стереотипу непрестижності навчання у ПТУ та заохочення молоді обирати робітничі професії.

У межах цього проекту школярів ознайомили із професіями і спеціальностями, яким навчають у Вінницькому міжрегіональному вищому професійному училищі, провели майстер-класи і надали можливість їм спробувати себе у різних професіях.

Майстер-класи проходили у двох напрямках: економічному і інформаційно-технічному. В межах першого школярі мали нагоду в умовах Навчально-тренувальної фірми «Перлина Поділля» спробувати себе у створенні власного бізнесу, роботі з банком і торгівельним обладнанням, обрати засіб створення реклами.

Інформаційний напрямок вміщував майстер-класи з підбіру комплектуючих та складання ПК, обжиму мережевого кабелю та його тестування, складання електрично-принципових схем, художньої пайки, сліпого набору тексту, графічного дизайну, а також учням було презентовано роботу Навчально-практичного центру інформаційних технологій.

За результатами проведеного заходу координатори проекту, організатори та, власне, діти, які брали у ньому участь, залишилися задоволеними і відзначили важливість та актуальність таких заходів для популяризації робітничих професій та професійної самовизначеності школярів. 

Н. Л. Гавриш