17 травня 2017 р. на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» відбулося засідання ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ на тему «Актуальні проблеми використання економічного потенціалу в сучасних умовах глобалізації суспільства і проведення децентралізації та їх вплив на формування стійких соціально-економічних систем: державу, регіон, підприємство, навчальний заклад».

Метою заходу було обговорення сучасних проблем в напрямку формування економічного потенціалу екобізнесу та його вплив на екологію і економіку країни та її окремих регіонів, оцінка впливу євроінтегрованих процесів на розвиток сільськогосподарського виробництва, проблеми та пріоритетні напрямки розвитку морської державної політики України, перспективи регіонального розвитку Вінницької області, виробництво екологічно чистих товарів та покращення здоров’я нації, особливості взаємодії банків і підприємств в сучасних умовах та інші актуальні питання використання економічного потенціалу окремих регіонів України в сучасних умовах глобалізації суспільства і проведення децентралізації.

Серед учасників конференції: Бачинський Валерій Григорович - заступник директора департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації – начальник управління професійної освіти, інноватики та науки, Даценко Анжела Володимирівна — начальник відділу професійно-технічної освіти департаменту освіти та науки Вінницької обласної державної адміністрації, Дмитрик Олександр Дмитрович - директор державного професійно - технічного навчального закладу «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище»(співголова), Бондарєв Микола Миколайович - виконавчий директор Асоціації «Український національний центр навчально-тренувальних фірм «Централь» (співголова), Гончаренко Аліса Іванівна - викладач кафедри «Фінанси і кредит» Вінницького навчально-наукового інституту економіки Тернопільського національного економічного університету, Гудзенко Наталя Миколаївна - кандидат економічних наук доцент кафедри обліку та оподаткування в галузях економіки, факультету обліку та аудиту Вінницького національного аграрного університету, Колесник Ольга Василівна - керівник департаменту якості та кваліфікації персоналу торгової

мережі «Україночка», Мариніч Галина Петрівна - директор ТОВ «Енаргобудмонтаж».

В роботі науково-практичної конференції брали участь викладачі, учні та студенти ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», Чорноморського морського коледжу Одеського національного морського університету, ДПТНЗ «Чернігівське вище професійне училище», Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій, Волинського коледжу Національного університету харчових технологій, Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка, Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу, Вищого професійного училища № 25 м. Хмельницького, Ізмаїльського вищого професійного училища Київської державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, Черкаського навчально-наукового інституту державного вищого навчального закладу «Університет банківської справи».

Від Державного професійно-технічного навчального закладу «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» в обговоренні брали участь учениці ІІ курсу, що навчаються за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Деркач Анастасія, з темою доповіді «Стратегія управління бізнесом: від ефективного підприємства до сталого розвитку регіону» та Островська Ірина, з темою «Перспективи регіонального розвитку Вінницької області за рахунок залучення інвестиційних та додаткових ресурсів». Науковими керівниками виступили викладачі спеціальних економічних дисциплін Козачок Алла Василівна та Шафорост Тетяна Миколаївна.

Усі доповідачі та їх наукові керівники були нагороджені сертифікатами учасника Всеукраїнської науково-практичної конференції, збагатили власний досвід, отримали масу вражень та натхнення для нових наукових звершень.

Завдячуючи зусиллям організаторів - Асоціації «Український національний центр навчально-тренувальних фірм «Централь», науково-практична конференція

пройшла досить жваво і динамічно, а господарі даного заходу, зокрема ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище», отримали схвальні відгуки про високий рівень її підготовки та проведення.

Педагогічний колектив Навчально-тренувальної фірми «Перлина Поділля», що є структурним підрозділом ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» дякує усім учасникам конференції з різних куточків України. Але слова особливої вдячності висловлює адміністрації навчального закладу, зокрема його директору О.Д. Дмитрику, заступнику директора з виробничої діяльності М.М. Тютюннику, заступнику директора з навчальної роботи С.Г. Корженко, заступнику директора з виховної роботи Л.О. Білій, методисту училища Л.О. Коломійчук та усім колегам, які доклали значних зусиль для успішної організації науково-практичної конференції.