З 27 до 29 квітня 2017 року у м. Миколаєві відбувся XХ Міжнародний конкурс шкільних медіа. Цьогоріч участь у конкурсі взяли 2011 конкурсних робіт з усіх областей України, а також Польщі, Болгарії, Греції, Іспанії, Чехії, Грузії, Молдови, Росії, Білорусії, Пакистану, Сенегалу та Єгипту.

Делегація у складі Тетяни Жили, учениці групи №10, та Н.Ю. Коломійчук, майстра виробничого навчання, представляли ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» у Миколаївському Палаці творчості учнів.

31 березня 2017 року ми надіслали роботи з анкетами-заявками на участь у конкурсі за наступними номінаціями: «Краща газета ПТНЗ», «Краще репортажне фото»,  «Кращий матеріал про воїнів-героїв» (за підтримки Держтелерадіо України) та «Кращий матеріал на тему євроінтеграції України» (за підтримки Представництва ЄС в Україні).

Постійними організаторами конкурсу шкільних медіа є Національна спілка журналістів України, Національна академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України, Миколаївський коледж преси та телебачення.

27 квітня 2017 року після відкриття ІХ Міжнародного юнкорівського зльоту «Засоби масових комунікацій сьогодні і завтра» та відкриття фотовиставки «Олімпійські миттєвості» Анатолія Білоножки, головного редактора газети «Николаевские новости», майстра спорту зі спортивної гімнастики, голови Миколаївської обласної Асоціації спортивних журналістів, відбулося вручення дипломів лауреатам XХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа, під час якого телерепортаж, фоторепортаж та інтрнет-медіа, над якими працював колектив телепресцентру «Молодіжний вісник», був відзначений дипломами лауреата XХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа.

28 квітня 2017 року в актовій залі Миколаївського Палацу творчості учнів відбулася урочиста церемонія нагородження переможців, під час якого телепресцентр «Молодіжний вісник» був відзначений дипломом ПЕРЕМОЖЦЯ XХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа у номінації «Краще медіа професійно-технічного навчального закладу».

У рамках проведення XХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа делегація відвідала ряд корисних та цікавих заходів:

  • зустріч юнкорів у Миколаївській облдержадміністрації;
  • зустріч переможців XХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа з міським головою м. Миколаєва Олександром Сєнкевичем;
  • презентація он-лайн посібника для підлітків «Медіа Драйвер»;
  • Прес-конференція організаторів та партнерів XХ Міжнародного конкурсу шкільних медіа для журналістів та юнкорів-переможців.

Ось такі визначні нагороди свідчать про те, що залучення учнівської молоді до діяльності телепресцентру «Молодіжний вісник» не лише має сенс, а й високі досягнення.

Хочеться побажати педагогічному та учнівському колективам навчального закладу, які є активними дописувачами та учасниками телепресцентру «Молодіжний вісник», здоров’я, наснаги, творчих та креативних ідей!

Н.Ю.Коломійчук, майстер виробничого навчання