Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього.

                                                          (М. Рильський)

 

Щоб ми могли бути впевненими в собі й довести іншим свою талановитість і значущість при нашому навчальному закладі діє музей “Історії училища”, який був створений ще у 1990 р. З кожним роком музей удосконалювався, збільшувалася кількість музейного фонду, а в 2014 р. музею було виділено нове приміщення, що дало можливість реалізувати все задумане й створене.

Музей відіграє значну роль у навчально-виховній роботі закладу, адже має потужні фондові колекції, цікаві експозиції, на основі яких проводиться велика робота по залученню учнівської молоді до вивчення та збереження історії училища.

Після проведення огляду музейного комплексу Вінницького МВПУ підрозділом департаменту освіти Вінницької області подано до комісії Міністерства освіти і науки України клопотання про присвоєння звання «Зразковий музей» музею «Історії училища»

Згідно рішення комісії з присвоєння звання «Зразковий музей» музеям при навчальних закладах, які перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України 21.04.2017 р. МУЗЕЮ «ІСТОРІЯ УЧИЛИЩА» ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» присвоєно звання «ЗРАЗКОВИЙ МУЗЕЙ».

Вітаємо колектив та учнів Вінницького МВПУ з престижним визнанням! Хочеться сказати, що це не просто нагорода, це результат наполегливої праці членів Ради музею! Бажаємо нових успіхів! 

 

Заступник директора з ВР Біла Л.О.

Керівник музейного комплексу Вижга М.В.