Кожна країна у своїй історії має дати, забувати які не дозволяє совість, тому що саме вони засвідчують мужність і героїзм власного народу. Чимало часу минуло з страшної події в історії нашої країни, однак рани, завдані трагедією на ЧАЕС, не загоюються: скалічені людські долі, спаплюжені життя, знищена природа і страхітливе спустошення.

У бібліотеці-філії № 8 відбулася зустріч з Олександром Петровичем Кононовим, керівником обласної організації «Союз Чорнобиль Україна». На заході, присвяченому  31-й річниці трагедії на ЧАЕС  «Чорна трагедія на кольоровій землі»,   були присутні учні 44 та 7 груп, майстер виробничого навчання М.В. Ісайкіна.  

Пройняв дітей виступ учасника тих подій Олександра Петровича Кононова, який  перебував   на ЧАЕС з перших днів після аварії, ліквідуючи її наслідки. Транслювалася відео робота «26 квітня – День Чорнобильської трагедії» з електронними презентаціями «Їм випала доля пустими  стояти…» та  «Жінки-ліквідатори аварії на ЧАЕС».

Не залишив байдужими учнів гімн «Союзу чорнобильців».

У бібліотеці нашого навчального закладу оформлено тематичну виставку «Чорнобиль – відлуння минулого».  Ви маєте можливість почути свідчення очевидців тих подій, переглянувши відео роботи Н.І. Андрійчук  «День аварії на ЧАЕС». Забувати тих, хто поклав свої життя  та здоров`я, виконуючи обов`язок перед нашою Батьківщиною, ми не маємо права.

 

                                                                                             Зав. бібліотекою Н.П. Жила