28 лютого у Вінницькій Центральній бібліотеці дітей та юнацтва відбувся Літературний вечір. На нього завітали учні нашого закладу Ростислав Дяченко, (група 16) та Діана Горлата (група 15) із власними поетичними творами, а також студенти Вінницького державного педагогічного, аграрного,  торговельного, Донецького  Національного університетів та інші творчі особистості.

Кожен учасник представляв себе і презентував власні вірші. Були твори як патріотичного спрямування, присвячені рідній землі та її відважним захисникам, так і вірші про кохання, батьків і навіть продавця апельсинів. Здається, все сказано поетами минулих поколінь, проте нинішні молоді обдаровані служителі пера  відкривають такі незвідані глибини власної душі, емоцій та світосприйняття, що знову як дивуєшся, так і захоплюєшся. Адже талант — це завжди щось нове! Неординарний стиль кожного  твору,  різноманіття образів,  переживань та креативна манера подачі — усе це притаманне кожному з читців.

Із запропонованих авторських тем вдалось вирізнитись і нашому Ростиславу Дяченко. Він зачитав три власних вірша, серед яких організаторам літературного вечора  найбільше сподобалась “Подяка батькам”.

На  літературний небосхил сходять нові зірки, які поки що  знайомляться  один з одним, презентуючи  власну творчість. Однак невдовзі вони стануть могутнім голосом рідної країни і  обов’язково будуть почуті в багатоголоссі інших мов.

 

 

Наталія Андрійчук, бібліотекар