З 01 по 15 лютого 2017 року соціальна – психологічна служба спльно

з учнями ДПТНЗ “Вінницьке МВПУ”,розпочали інформаційно – просвітницьку компанію, результатом якої є презентація учнівських малюнків на тему: «Світ без насилля!» Ряд заходів проведені з метою привернення уваги учнів до правлюдини, виховання толерантної ненасильницької поведінки, популяризація загальнолюдських цінностей, розвиток творчого потенціалу учнів.

      Учасники виставки малюнків вразили своїм креативним та сучасним підходом до виконання завдання, показавши актуальність в наш час проблеми насилля в соціумі в цілому. Можна відмітити гарну обізнаність молодого покоління з формами та методами насильницьких дій та до чого призводе вчинення насилля.

   Пропонуємо рекомендації, які допоможуть, якщо Ви потрапили у складну життеву ситуацію та невзмозі її самостійно подолати:

  • Пам’ятайте, що насильство над вами, не є нормою життя. Насилля – неприпустима річ у стосунках людей.
  • В суспільстві ви маєте право на те, щоб до вас ставилися з повагою і не ображали.
  • Пам’ятайте необхідні правила безпеки: зокрема, не варто тут же кидатися на допомогу, коли ви бачите бійку, особливо коли у агресора - небезпечні предмети в руках; ваше завдання – якомога швидше сховатися, втікти взагалі – на допомогу покличте дорослих, які краще знають, як діяти за таких обставин.
  • Ви маєте право на захист, якщо навіть найрідніші люди принижують вашу гідність.
  • Поділіться своїми проблемами з учителем, класним керівником, психологом, зверніться до міліції.
  • Не вірте у погрози з боку кривдників.
  • Знайте, коли вас постійно контролюють, принижують, примушують до чогось, використовують в спілкуванні з вами лайливі слова – це насильство.
  • Навчаться розрізняти поняття «добро» і «зло». Все, що принижує людську гідність – є зло, все, що звеличує гідність людини – добро.

  Насильство – це порушення прав та свобод  людей, приниження гідності та примус  тому, якщо ви або ваші знайомі стали жертвами або свідками насилля не бійтесь діяти, обов’язково  - звертання по допомогу до будь – якої людини, яка на вашу думку зможе вам допомогти.

 «Поважай  людей і поводься з ними так, як хочеш,

 щоб поводилися з тобою!» ( Є. Аркін )

Практичний психолог

Власюк Альона Дмитрівна