З метою розвитку інтересу  до української та зарубіжної  літератури, культури народу, активізації позакласної роботи, надання учням можливості змагатися в масштабі, що виходить за рамки області, не виїжджаючи з неї, 30 листопада   2016 року в ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» за сприяння викладачів української та зарубіжної літератури Примчук О.І. та Помаз Н.В. пройшов І етап   Міжнародної  літературної гри «Sunflower».

Зміст завдань зорієнтовано на знання як творів шкільної програми з української та  зарубіжної літератури, так і тих, що винесені за її межі. Форма завдань гри відповідала формі завдань ЗНО (тестові завдання з вибором однієї правильної відповіді).

Напружене інтелектуальне змагання  між учнями вимагало глибоких знань з української та світової літератури,  культури, сприяло формуванню загальнолюдських і національних духовних цінностей, вихованню естетичного смаку, високої читацької і загальної культури, що, як наслідок, робитиме учнів конкурентоспроможними.

Учасникам потрібно було не лише продемонструвати свої знання з української  та зарубіжної  літератури, а й глибоку ерудицію й кмітливість. Виконання завдань гри вимагало вміння аналітично й логічно мислити, працювати самостійно. Родзинкою завдань були  ребуси, які учні розв’язували із задоволенням.  Крім того,  можна було перевірити навички поведінки в сучасному інтелектуальному середовищі, що і  допомогло успішно виконати завдання.

Гра «Sunflower» допомогла учням відпрацювати навички роботи із тестовими формами контролю їхніх навчальних досягнень, що необхідно для успішного складання ЗНО з метою вступу до ВНЗ, особливо на бюджетну форму навчання.

І хоча результати будуть відомі лише в січні, вони стануть, безперечно, приємним сюрпризом для учнів.