Довгих 70 років про голодомор 1932-1933 років  заборонялось навіть згадувати, не те, що говорити.

Радянська влада не прижилася в Україні і керівництво СРСР розуміло це. 112 членів КП відправлено з Росії в Україну, за наказом: «Карати, хто б не був...»

Великому терору передувала величезна кількість постанов, які вийшли напередодні голодомору влітку 1932 року. За одною з них заборонялось виїжджати за межі рідного села, за іншою, названою народом «Закон п’яти колосків»,  людину могли взяти будь-де: на полі, у власній хаті і засудити на декілька років. 

Радянська влада ставить перед собою дві мети: загнати селян у колгоспи і зламати класовий і національний рух опору.

«Якщо ми хочемо побудувати міцну Україну, мусимо пам’ятати насамперед тих, на чиїй крові постала наша незалежність», - сказав сучасний український письменник Василь Шкляр. Щоб пам’ятали і не забували гіркі, болючі сторінки рідної історії в альма-матер було проведено два заходи :  «Голгофа голодної смерті»  та  «І мертвим, і живим, і ненародженим», з переглядом однойменного фільму (автор бібліотекар Наталія Андрійчук).

Працівниками бібліотеки було оформлено тематичні виставки «День пам’яті жертв голодомору» та «Голодомор  1932-1933 років: «Проблема історичної пам’яті».

    Завідуюча бібліотекою Н.П. Жила