20 жовтня 2016 року фахівцями Лівобережного міжрайонного центру зайнятості м. Вінниці Баланюк Тетяною Борисівною - начальник відділу активної підтримки,  Бевз Тетяною Анатоліївною - фахівець з профорієнтації  та викладачем ТПР Вижгою М.В. проведено на базі Вінницького ВМВПУ профінформаційний круглий стіл для учнів-випускників на тему: «Місце та роль державної служби зайнятості у працевлаштуванні незайнятого молоді». 

Експерти розповіли про джерела пошуку вакансій, переваги та недоліки кожного з них, про те, яким чином і де шукати відповідну вакансію. Молоді запропоновано звертатися до державної служби зайнятості для того, щоб мати вільний доступ до інформації про ринок праці, професії, підприємства, навчальні заклади (для тих молодих людей, що планують подальше навчання). Учні дізналися, як змінився пошук роботи: немає більше роботи - «назавжди», немає більше сфери - «назавжди», немає більше знань та вмінь - «назавжди». Навіть якщо особа працює багато років в одній компанії (організації, установі) – все одно змінюється технологія її роботи і люди навколо нас. Тому має бути гнучка стратегія пошуку роботи.

Студенти також дізналися про найбільш оплачувані та популярні роботи в Україні. Однією із них є робота в ІТ-сфері за якою і навчаються наші учні. Сьогодні є можливість паралельно з традиційним навчанням офлайн навчатися на масових безкоштовних онлайн-курсах від освітньої платформи Prometheus.

Надіємось, що отримана інформація знадобиться нашим випускникам у майбутньому і вони з легкістю знайдуть роботу за спеціальністю, яка принесе їм матеріальне та моральне задоволення.