На ярмарку нашім, веселім, багатім, 

Є чим дивуватись і є що придбати…  

У цей складний час кожен українець прагне доторкнутись до глибинних джерел українських звичаїв та традицій, які є самобутніми і неповторними. Це є своєрідним проявом патріотизму, активної життєвої позиції й відчуття національної приналежності.

Ярмаркування – це не тільки символ відродження традицій минулого, але й  одна із форм благодійно-фестивального руху.

17 жовтня на подвір’ї ДПТНЗ „Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» проходив приурочений святу Покрови Пресвятої Богородиці, Дню українського козацтва та Дню захисника України справжній великий благодійний український ярмарок. До нього було залучено  всіх учнів, працівників училища, а також  батьків.

Кожна група відзначалась креативністю при підготовці та проведенні ярмарку: творчим  підходом до оформлення столів з осінніми дарами, власноруч приготовленими стравами. Програма  передбачала виставку-продаж сільськогосподарської продукції,  майстер-класи народних ремесел, виступи художніх колективів училища та міста, розіграш лотереї «Небайдужі серця», виставку-конкурс «Дари Поділля», конкурси «Довга коса - дівоча краса», «Vtormodels ВМВПУ» (презентація учасниками одягу із вторинної сировини), монетний двір, лучну точку, а також козацькі розваги у вигляді виступів учасників клубу історичної реконструкції, виставку кондитерських смаколиків та виробів з борошна, а  від майбутніх кухарів - дегустацію страв польової кухні: кулешу, шашлику, юшки з риби, вареників, печеної картоплі.  

Звуковою окрасою ярмарку був духовий оркестр Вінницького училища культури і мистецтва ім. М.Леонтовича під керівництвом Ісадова Бориса. У дійстві  також взяли участь клуб історичної реконструкції «Аркона» (лицарські бої), театр історичного танцю «Айсідора».

На ярмарок були запрошені представники  Департаменту освіти і науки Вінницької ОДА, роботодавці, представники навчальних закладів,  громадських організацій, соціальні партнери.  Вражає те, що традиційними гостями дійства є жителі мікрорайону та випускники попередніх років, які з нетерпінням чекають і відвідують ярмарок.

Зароблені кошти спрямовано на допомогу дітям з малозабезпечених родин, дітям учасників АТО та сиротам, а також на розвиток матеріально-технічної бази училища.

Свято дало можливість кожному ще раз зануритись у колорит народних звичаїв і традицій, які переповнюють серця добром, милосердям, відчуттям того, що ми -  єдина нація, єдиний народ вільної незалежної України.

За особливий внесок у виконання Національної програми відродження та патріотизму Українського козацтва  нагороджено  директора ВМВПУ Дмитрика О.Д. Орденом ім.Богдана Хмельницького, а також  почесною відзнакою Українського козацтва «Орденом козацький хрест з мечами другого ступеню» нагороджено  заступника директора з виховної роботи ВМВПУ Білу Л.О., заступника директора з виробничого навчання Тютюнника М.М., майстрів виробничого навчання Захарчук Л.М., Беркар В.М., а також кухарів-кондитерів, які брали активну участь в організації і проведенні ярмарку.