Вже два роки, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке в Україні завжди святкували, як День захисників Вітчизни Департамент культури та Департамент  освіти і науки, молоді та спорту ініціюють  фестиваль  “Смак домашнього тепла”. Цьогоріч він проходив під девізом: “Усміхнись і нехай хтось посміхнеться тобі назустріч”.

У садибі Сонцепоклонника, Михайла Коцюбинського зібралися учні загальноосвітніх шкіл та професійно-технічних навчальних закладів з усім домашнім крамом, консервацією, приготовленою дбайливими вмілими українськими господинями. Усе зібране на фестиваль повезуть на передову  волонтери.

На фестивалі “Смак домашнього тепла”  з українськими піснями  “Головне — друзі і сім”я”, “Це моя земля” маленькі україночки, військовослужбовці із зони АТО провели виставку експонатів військового спорядження. Усіх присутніх волонтери пригощали кулішем, щойно звареним у казані. 

 Військовослужбовець Олександр Прилюк від імені усіх захисників Вітчизни подякував учасникам фестивалю за те, що залишились не байдужими і відгукнулись на заклик донести смак домашнього тепла тим, хто нині зберігає спокій та береже кордони нашої країни на Сході:

- Від усього серця хочу сказати  вам велике “Спасибі”.Ми можемо гордитися своїми подолянами: та кількість харчів, дрів, яку передають громадяни Вінниччини на Схід значно перевищує надану допомогу з інших куточків нашої країни. Наші земляки-захисники Вітчизни з гордістю написали “Вінниця кермує!!!” Вінниця - перша в усьому: стовідсоткова мобілізація - з нашої області. Ми знаходимось у самому серці України і всі знають, що не тільки на передовій сильні люди , а й тил у нас міцний. Ніщо не піднімає дух захисника Вітчизни так, як добрі, щирі, ласкаві слова вдячності тим, хто зараз мерзне в окопах, захищаючи тепло наших домівок.  

Їх вони читають і передають з рук у руки один одному, щоб відчути домашнє тепло і мати впевнене переконання у тому, що про них не забувають і чекають їхнього повернення.

                                                         Наталія Андрійчук, бібліотекар