Свято обдарованості і таланту, наполегливості й працьовитості традиційно організовує щовесни Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище. Це свято вшанування переможців, свято її величності науки, свято таланту, на якому відзначаються найкращі учні, які гідно представили наш навчальний заклад на обласних конкурсах, Всеукраїнських навчально-тренувальних ярмарках, творчих та спортивних конкурсах і змаганнях, конкурсах фахової майстерності, а також на предметних олімпіадах. 11 квітня 2016 р. лунали фанфари для 181 учня. Кращі з кращих були премійовані, нагороджені почесними грамотами, дипломами, подяками.

Із вітальним словом до учнів та педагогів звернувся директор училища Олександр Дмитрович Дмитрик. Він зосередив увагу на актуальності роботи із обдарованою молоддю, необхідністю підтримки та надання можливості реалізації творчого та інтелектуального потенціалу кожного учня.

У номінації "Відмінник навчання" відзначались 22 учні. З-поміж яких: Бубелянчик Дарія та Фурман Світлана претендують на золоті медалі.

У номінації "Інтелект нації" відзначались 23 учні, які здобули призові місця в обласних та Всеукраїнських олімпіадах. Зокрема, у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з інформаційних технологій посіли призові місця Фурман Світлана та Сорочинська Маргарита.

Сучасний ринок праці висуває нові вимоги до робітника. На сьогодні роботодавці прагнуть отримати якісно підготовленого спеціаліста, який одразу продуктивно стане до роботи. Аби визначити кращих учнів нашого навчального закладу, проводяться конкурси фахової майстерності різних рівнів. Переможці з числа наших учнів, а їх нараховується близько 20 учнів, були нагороджені в номінації «Професіонал року».

В номінації «Інтелект і творчість» відзначили роботу учнівської молоді у проектах та науково-практичних конференціях, завдяки яким вони виявляють свої творчі здібності. У цьому навчальному році 16 учнів нашого навчального закладу взяли участь у міжнародному он-лайн конкурсі «Геліантус», де на високому рівні виявили свої знання та інтелект. Також з метою розвитку інтересу до англійської мови та культури англомовних країн, активізації позакласної та позаучилищної роботи з англійської мови 23 учні нашого навчального закладу взяли участь у найпопулярнішому Всеукраїнському конкурсі знавців англійської мови «Гринвіч - 2015», за результатами якого Бубелянчик Дарія гр.29 отримала золотий сертифікат, Надкернична Яна гр. 15 та Патратій Дмитро гр. 24 отримали срібні

сертифікати, Деркач Анастасія гр. 34 набрала достатньо балів для бронзового сертифікату.

Переможці у номінації «Активна життєва позиція», у кількості 28 учнів доводять, що саме наполеглива праця є запорукою досягнення бажаних результатів та успіху.

У номінацію «Обдарованість і творчість» увійшли справді незвичайні діти, яких Бог обдарував талантами співати, танцювати, відчувати поезію. Як непросто перевтілитися, пронести крізь серце і душу, розкрити у словах, музиці, рухах танцю те найпотаємніше, що хочеш сказати людям.

Гідно представили наше училище на Всеукраїнській навчально-тренувальному ярмарку такі учні, як: Деркач Анна гр.№33, Ліневич Анастасія гр.№33, Коновальчук Тетяна гр.№33, Бакулін Володимир гр.№33, Крижановська Анастасія гр.№42, Бондарук Володимир гр.№33 Молдован Юлія гр.№33.

Лауреати номінації «Відкрий світ, відкрий себе» заслуговують на особливу пошану, адже їхня небайдужість до подій сьогодення та щира любов до традицій минулого є беззаперечною.

У Всеукраїнській краєзнавчій експедиції «Моя Батьківщина ¬ Україна» здобули 1 місце обласного рівня наступні учні: Кузьміч Віталій гр№46, Міжев Рамазан гр№46, Григоренко Денис гр№46, Білик Євген гр№33, Петрушенко Павло гр№33, Пашкевич Марина гр№33, Грищук Ірина гр№33, Деркач Анна гр№33, Сотнікова Олександра гр№33, Коновальчук Тетяна гр№33, Старовойтов Дмитро гр№46, Бурлака Дмитро гр№46. У Міжнародному конкурсі ім. Т.Г. Шевченка Іваніщев Ярослав гр№39 здобув ІІІ місце обл.рівня. У Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика Бубелянчик Дарія гр. №29 виборола ІІІ місце обласного рівня.

Відзначили 76 учнів у номінації «Спортсмен року», які вже сьогодні показують високі результати у спортивних змаганнях різних рівнів і, сподіваємося, стануть справжніми чемпіонами.

Майбутнє України залежить не від розмірів її території чи потужності виробництва, а від інтелектуальної могутності, творчого потенціалу нації. А тому основним завданням педагогічного колективу Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища є постійний розвиток творчих та професійних здібностей учнів у поєднанні з формуванням у них високих моральних якостей. Виконання цього завдання дасть можливість кожному учневі знайти гідне місце у суспільстві.