На жаль, у світі далі панує неспокій, тривають військові конфлікти, гинуть безневинні. Нам не потрібно розслаблятися, ми маємо добре розуміти, що війна  триває і хлопцям потрібна допомога. Незважаючи на нашу втому, вони там бережуть наші життя і спокій.

Неоголошена війна раптово увірвалась у кожну родину. Зараз для тих, хто проживає на мирних територіях, немає нічого важливішого, ніж вісті з передової, з фронту. Український народ вкотре демонструє неймовірний патріотизм, те, що вирізняє справжню свободолюбиву націю від людей без роду і племені. Майдан розбудив у наших душах істинне прагнення до верховенства права, довів, що «Ми є народ, якого правди сила ніким звойована ще не була!». Це щоразу підтверджують і наші герої, які воюють у зоні АТО, і легендарні «кіборги», про котрих за життя складають легенди.

Будь-яка  важка ситуація завжди приховує в собі ресурси, що можуть  допомогти адаптуватися  в нових умовах  і знайти  нові шляхи вирішення  проблеми. Сьогодні одним і з таких ресурсів є саме волонтерський рух. Адже нагальні проблеми та  виклики, що наразі  стоять  перед українським суспільством, можуть бути вирішені за рахунок  внутрішнього потенціалу  цього суспільства – зокрема волонтерів та суспільно корисної праці. І все більше людей це усвідомлюють.

 Якби важко не було, але, якщо ти робиш добру справу – Бог це бачить і завжди допомагає.  Навіть, якщо ти робиш зовсім маленьку справу – не потрібно  зупинятися і рухатися вперед.

Попри величезну кількість різноманітних уривків інформації, потужної машини «агітпропу» з російського боку, прості українці добре розуміють на чиєму боці правда. Вірять лише побаченому власними очима, або почутому з вуст бійців, що повертаються під час ротації з пекла війни. І не втомлюються допомагати бійцям, інколи жертвуючи останнім. Якби не всенародна підтримка, невідомо де зараз пролягала б умовна лінія фронту. Наші волонтери підставили плече українській армії й добровольчим загонам у найважчий час, коли вирішувалось питання: чи зможе наша армія відновитися, протистояти добре озброєному та вишколеному противнику під час бойових дій. Відповідь очевидна. Українці ще раз показали свою міць духу, свій незламний характер.

Наш навчальний заклад провів благодійну акцію «Збережи життя солдату», де  кожен бажаючий міг  долучитися до неї. За  кошти, що були зібрані придбали матеріали та своїми руками виготовили захисну камуфляжну сітку, нею можна накривати бронетехніку.

14.01.16 року камуфляжна сітка була передана представникам особового складу взводу розвідки спеціального призначення батальйону оперативного призначення військової частини 3008, які виконують службово-бойові завдання по захисту територіальної цілісності України в ході проведення антитерористичної операції в східних регіонах України.

Ми впевнені, що спільними зусиллями зможемо допомогти нашим героям та підтримати їх у нелегку для всіх хвилину!


 

Культорганізатор

 Гладка К.І.