Молодь – наше сьогодення та майбутнє, адже саме вона буде жити та працювати, розбудовувати державність і громадянське суспільство України. Важливо, що вже сьогодні формується актив юнаків і дівчат, готових розробляти й реалізовувати нові соціальні, творчі проекти, займатися громадською діяльністю.

28 травня на Європейській площі м. Вінниці відбувся щорічний обласний фестиваль технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів «Творча молодь Вінниччини». Організаторами фестивалю вже вдруге є Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Вінницький державний центр естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів.

Метою фестивалю є: підведення підсумків роботи технічних гуртків та творчих об’єднань учнів ПТНЗ; розвиток пізнавальних інтересів у певній галузі знань до технічної творчості, моделювання, винахідництва, сприяння інтелектуальному, емоційному та естетичному розвитку учнів; популяризація творчих технічних ідей; сприяння творчому розвитку особистості та обмін досвідом; підтримка талановитих учнів професійних навчальних закладів; здійснення професійної орієнтації учнівської молоді.

Фестиваль «Творча молодь Вінниччини» демонструє за якими спеціальностями професійні навчальні заклади готують майбутніх фахівців та презентує творчі здобутки випускників. Однією з особливостей фестивалю є те, що він проходить щороку в той час, коли закінчується навчальний рік у загальноосвітніх закладах. Це дає можливість випускникам шкіл ознайомитися з професіями, які презентують професійні навчальні заклади та їх специфікою.

Вінничанам та гостям міста в ході дійства наше училище презентувало  навчальний заклад шляхом майстер-класів за професіями, демонстрацією міні-техніки, відео-презентаціями професій. Виховний відділ підготував вокальну – хореографічну композицію «Торкніться струн душі» за участю вихованців гуртків: «Душі криниця» - керівник Тетяна Будюк, «Мальви» - керівник Оксана Македонська, спортивної секції «Бойовий гопак» -  керівник Дмитренко Руслан та учасників  педагогічного ансамблю «Джерело» -керівник Ольга Янушкевич.

Виставковий стенд навчального  закладу був оформлений  в українській  тематиці, де були представлені роботи гуртків: «Юний технік», керівник Гонтар В.В, «Металіст», керівник Петров І.В.. Також хочеться відмітити особистий приклад майстрів в/н: Ткач Ж.М., яка надала власні роботи з бісеру, Гнатюк О.М. (в’язання гачком), Лукашенко М.М. (орігамі), Березюк Л.В. (вишивка хрестиком), та викладачів Задорожну Р.А. (декупаж), Піщик О.В. (вироби з бісеру).

Участь у фестивалі стала гарним підсумком роботи всього колективу училища у напрямі розвитку творчих здібностей наших учнів. Хочеться подякувати всім тим, хто взяв участь у фестивалі «Творча молодь Вінниччини» та побажати творчих здобутків, натхнення та перемог))))))))))

 

 

Культорганізатор

Гладка К.І.