Наша країна переживає нелегкі часи. На сході України триває війна, гинуть люди, але ми повинні пам’ятати про історичне минуле і розуміти, що саме у єдності сила народу.

На сьогодні найсильнішою стороною України є патріотизм і національне самоусвідомлення. Україна впевнено може похвалитися своїми Людьми з великої літери, Людьми талановитими й сильними. Людьми, які кинули все, щоб піти  воювати, щоб захистити від окупантів і терористів свою родину, своїх друзів, свою країну.

Військовослужбовці Збройних Сил України героїчно захищають свою Батьківщину, серед них чимало добровольців. Одним із них був Захарчук Олександр Петрович, який покинув свій бізнес, свою родину і пішов добровольцем на війну, щоб його діти, його сім’я  могли спати спокійно. У бою з терористами Олександр героїчно загинув.

29 травня 2015 року в актовій залі училища відбулися урочистості з нагоди вшанування світлої пам’яті Олександра і вручення нагород захисникам України. Олександру присвоєна найвища нагорода посмертно, яку вручили його дружині майстру в/н ДПТНЗ»ВМВПУ» Захарчук Ларисі Миколаївні. Урочистості благословив отець Олександр, який прочитав молитву за всіх солдат, за мир. Серед присутніх у залі був наш колишній випускник  Вітковський Сергій Степанович, тепер водій-волонтер в АТО, якого було нагороджено орденом за мужність та відданість країні. Також були нагородженні:

  1. Борисенко Сергій Миколайович - ЗНШ ГФ «САМООБОРОНА МАЙДАНУ» Він. Обл.
  2. Бояров Олег Анатолійович – НШ ГФ «САМООБОРОНА МАЙДАНУ» Літинського р-ну
  3.  Заремба Микола Василйович – НШ ГФ «СМ» Могилів –Подільського р-ну
  4.  Данилюк Юрій Олексійович – НШ ГФ «Самооборона Майдану» Томашпільського р-ну
  5.  Алєксєєв Володимир Володимирович ЗНШ ГФ «САМООБОРОНА МАЙДАНУ» Він. Обл.
  6. Ковальчук Володимир Ростиславович - волонтер

Їхній подвиг і подвиг усіх в пам’яті поколінь буде жити вічно.