Вже 70 років святкуємо ми Перемогу та несемо квіти до могил загиблих у Великій Вітчизняній Війні. Несемо з вдячністю в серцях.

Ми пам’ятаємо про тих, хто не вернувся з битви.

Ми думаємо про вас, хто серед нас, живих.

Ми будемо за вас свій отчий край любити. 

І на землі своїй лишати добрий слід.

8 травня  у актовій залі нашого училища відбулася урочиста лінійка до Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі. Хвилиною мовчання розпочалася лінійка із вшанування пам'яті загиблих воїнів Другої світової війни та  учасників АТО.

Свято Перемоги – це свято зі сльозами на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир , гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників.

На урочистій лінійці була присутня учасниця Великої Вітчизняної Війни Твердохлєбова Ольга Іванівна. Уродженка м.Вінниця, яка з перших днів війни у 16 років пішла на фронт добровольцем і, пройшовши спеціальну підготовку, маючи звання лейтенанта, була розвідником в тилу ворога до кінця війни – Дня Перемоги.

- Після серйозного поранення я довгий час лікувалась, – розповіла жінка-ветеран. – Усі думали, що загинула Оля Твердохлєбова, тому в той час, як я була прикута до лікарняного ліжка, мене посмертно нагородили Медаллю «За відвагу». Це моя перша і найулюбленіша нагорода. Хоча після неї були ще Ордени княгині Ольги, Богдана Хмельницького, Червоної зірки та Вітчизняної війни, але саме перша – «За відвагу» – врятувала мені життя.

Ольга  Іванівна розповіла, що після травневої перемоги довго не могла спати вночі, адже звикла засипати під акомпанемент вибухів, пострілів та гулу літаків. Важко було звикнути до тиші, адже під час Великої Вітчизняної вона означала, що скоро розпочнеться бій.

На урочистій лінійці Ольга Іванівна жартувала, заряджала позитивною енергією усіх присутніх.

Незважаючи на те, що жінці довелось пережити та втратити, вона не шкодує, що як розвідниця часто ризикувала життям. Ольга Іванівна радить кожному оптимістично сприймати життя, нікому і нічому не заздрити, а лише приносити людям радість.

 

 

Культорганізатор

Гладка К.І.