2 квітня у міському палаці мистецтв «Зоря» відбувся гала-концерт обласного фестивалю-огляду художньої самодіяльної творчості «Подільські зорі». Щорічний фестиваль має на меті виявлення та підтримку кращих художніх колективів та окремих виконавців у різних видах мистецтв та сприяє подальшому зростанню їх професійної майстерності.

«А пам’ять – священна…»!  Саме під таким гаслом цьогоріч  проходило свято талантів та  обдарованості серед учнів професійних технічних навчальних закладів присвячений 70-річчю завершення війни в Європі.

Цьому заходу передувала дуже велика робота керівників художніх колективів. Більше 345 вихованців із 15-ти закладів увійшли до фіналу, пройшовши попередньо усі три етапи, в тому числі 3 художніх колективи ВМВПУ, а саме хореографічний гурток «Мальви» керівник Оксана Македонська, вокальний ансамбль «Душі криниця» керівник Тетяна Будюк та дует Ткачук Олени та  Ісояна Давида, які виступили у жанрі художнє читання.   Керівники гуртків та учасники вклали частинку власної душі та чимало  зусиль  і були відзначені суворим, але фаховим журі. У номінації « хореографія», «вокал», «художнє читання», зайняли І місце і були нагородженні почесними грамотами та кубками.

Поки тривав концерт, в холі міського палацу мистецтв «Зоря» працювали виставки Вінницького краєзнавчого музею  та професійно-технічних училищ на тему «Вінниччина в роки Великої Вітчизняної Війни». Творчо та креативно до оформлення виставки підійшли зав. бібліотекою Жила Н.П. та бібліотекар Дмитрик Н.Ю.

 Заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації – начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Бачинський Валерій Григорович, особисто оцінив нашу виставку.

Культорганізатор

Гладка К.І.